martes, 14 de febrero de 2012

Demà comença l'excavació del túnel de la MAT

Vilaweb Catalunya - Nord Dl. 13 de febrer del 2012 (matí).-

Demà dimarts, es comença a perforar el túnel de la MAt/THT per la banda de la Jonquera. Aquest túnel unirà Montesquiu amb la Jonquera, i la tuneladora 'Albera' començarà a perforar-lo demà, de la banda sud-catalana, segons va afirmar el delegat de Red Eléctrica de España a Catalunya, Lluís Pinós.
De moment, ja s'han obert 40 metres de túnel amb explosius, en uns treballs que són els preparatoris. Una vegada la tuneladora s'hagi muntat, aquesta tindrà una llargària de 308 metres. Malgrat aquest començament, no s'espera que funcioni en ple rendiment fins el mes de maig, quan perforarà entre 20 i 30 metres diaris, amb tres torns de vuit hores que faran dotze operaris, de manera que s'estigui avançant les 24 hores del dia.
Per part nord-catalana, és la tuneladora 'Canigó' qui farà aquesta feina, encara que no s'espera que comenci fins a l'estiu. Cal recordar que totes les obres hauran d'estar acabades el 2013, quan entrarà en servei la línia de 400 kV.
El tram de la interconnexió tindrà una llargada de 64,5 quilòmetres del tot soterrats, dels quals 8,5 seran del túnel. Tot plegat costarà 700 milions d'€uros, que inclouen també les subestacions de Baixàs i Santa Llogaia d'Àlguema.