jueves, 19 de abril de 2012

L'Estat autoritza construir el tram de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia

(EUROPA PRESS).- El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha autoritzat a Red Eléctrica Española (REE) la construcció de la línia aèria de Molt Alta Tensió (MAT), a 400 KV, entre Bescanó i Santa Llogaia.

Segons consta en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de 17 d'abril, aquest tram de 41,66 quilòmetres travessarà els municipis gironins de Bescanó, Sant Gregori, Canet d'Adri, Palol de Revardit, Cornellà del Terri, Sant Julià de Ramis, Cervià del Ter, Viladasens, Bàscara, Camallera, Garrigàs, Borrassà i Santa Llogaia.


El tram Bescanó - Santa Llogaia servirà d'enllaç amb la interconnexió elèctrica amb França, és a dir, de Santa Llogaia fins a Baixàs. Amb aquest planejament, el Ministeri tanca la porta a diversos dels ajuntaments afectats, com el de Cervià de Ter, Viladasens, Palol de Revardit, Saus Camallera i Llampaies, entre d'altres, que havien presentat al·legacions al projecte i havien demanat que se soterrés la línia. Tot i això, la línia inclourà variants al traçat inicial per allunyar-ne els habitatges aïllades existents, tal com reclamaven els alcaldes.

No es podrà començar a construir fins a tenir l'aprovació del projecte d'execució, previ compliment dels tràmits que preveu el Reial Decret 1955/2000, per al que tenen un termini màxim de 36 mesos.

La finalitat de la instal·lació, segons consta en el BOE, és millorar l'alimentació elèctrica de Girona i les comarques adjacents, la xarxa de 400 KV a Catalunya, la fiabilitat de la interconnexió amb França i permetre l'alimentació de l'AVE en el tram Barcelona - frontera francesa.


www.desdelsboscos.blogspot.com