miércoles, 18 de noviembre de 2009

Article per la revista Portaveu de Sant Hilari/Artículo para la revista Portaveu de Sant Hilari

(Català)

Pengem un article publicat en forma de carta a la revista Portaveu de Sant Hilari Sacalm. Com podeu llegir en aquest comunicat respecte la premsa, ens oposem a treballar amb els mitjans de comunicació comercial. Desprès d'un llarg debat sobre aquest tema, vam decidir publicar aquest article en un mitjà que no és "nostre". El perquè? Primer de tot ressenyar que és un article únic, sense continuïtat. En ell s'anima a la gent del poble a conèixe'ns, i se'ls comunica que tota la comunicació a partir d'ara serà cara a cara, sense intermediaris. I el fet que sigui aquest medi local és una concessió al poble més proper a la ocupació.

L'article:

Fa unes setmanes que una notícia corre pels carrers de Sant Hilari de boca en boca de les seves veïnes. En més o menys mesura, tot el món ha sentit a parlar d’un grup de gent que ha ocupat els boscos, habitant el lloc on es pretén construir la torre 114 de la monstruosa MAT.

Moltes us preguntareu qui som i quines són les nostres intencions i motivacions per penjar-nos als arbres de les Guilleries. Si som gent rara, si estem boges, o si simplement soms idealistes. Doncs bé, som un conjunt d’individualitats, que sense limitacions de banderes ni fronteres ens oposem, no tant sols a la MAT, sinó a tota forma de progrés, en la que aquestes torres en són un exemple.

Hem decidit habitar aquesta clariana perquè volem actuar on el creixement mostra els seus malaltissos símptomes. Perquè no creiem en les autoritats ni en les seves lleis, i perquè no podem ni volem romandre quietes i impassibles davant l’expansió d’un desenvolupament assassí i exterminador, que només és bo per l’interès d’unes poques. Aquest projecte és un projecte obert, i per això des d’aquest setmanari us convidem a col·laborar, participar i implicar-vos. Us convidem a apropar-vos al campament a prendre un cafè o a gaudir d’un àpat amb nosaltres. Necessitem el recolzament de la gent del poble, perquè volem construir noves complicitats i fer camí, i aquest només es pot fer caminant juntes. Pensem que la millor manera és que ens coneguem directament, per tant, aviat estarem als carrers de Sant Hilari difonent informació sobre el què està passant als boscos.

Ens veiem les cares!


(Castellano)


Colgamos un artículo publicado en forma de carta en la revista Portaveu de Sant Hilari Sacalm. Como podéis leer en este comunicado respecto a la prensa, nos oponemos a trabajar con los medios de comunicación comerciales. Después de un largo debate sobre el tema, decidimos publicar este artículo en un medio que no es "nustro". ¿Por qué? Primeramente destacar que es un artículo único sin continuidad. En él se anima a la gente del pueblo a conocernos, y se les comunica que toda la comunicación a partir de ahora (y como hasta ahora) será cara a cara, sin intermediarios. Destacar también que aparte de este artículo, hay información en varios locales del pueblo, se han pegado carteles y repartido información en mercados. Y el hecho que sea en este medio local es una concesi´´on al pueblo más cercano a la ocupación

El artículo:


Hace unas semanas que una noticia recorre las calles de Sant Hilari de boca en boca de sus vecinas. En mayor o menor mediuda todo el mundo ha oído hablar de un grupo de gente que ha ocupado los bosques, habitando el lugar donde se pretende construir la torre 114 de la monstruosa MAT. Muchas os preguntareis quienes somos y cuales son nuestras intenciones y motivaciones para colgarnos de los árboles de las Guillerías. Sí somos gente rara, sí estamos locas o sí si simplemente somos idealistas. Pues bien, somos un conjunto de individualidades, que sin limitaciones de banderas ni fronteras nos oponemos, no sólo a la MAT, si no a toda forma de progreso, de las que estas torres son sólo un ejemplo.
Hemos decidido habitar este claro porque creemos que la única forma de detener este crecimiento destructivo que se hadado en llamar progreso es actuar directamente allí donde muestra sus enfermizos síntomas. Porque no creemos en las autoriddes ni sus leyes; y porque no podemos, ni queremos permanecer quietas e impasibles ante la expansión de un desarrollo asesino y aniquilador que sólo es bueno para llenar los bolsillos de unas pocas.
Este proyecto es un proyecto abierto, por eso desde este boletín os invitamos a colaborar, participar e implicaros. Os invitamos a que os acerqueis por el campamento a tomar un café o a disfrutar de una comida con nosotras.
Queremos construir nuevas complicidades y hacer camino, y este sólo puede hacerse caminando juntas.
Pensamos que la mejor forma es conocernos directamente, por lo que pronto estaremos en las calles de Sant Hilari difundiendo información sobre lo que ocurre en los bosques.
¡Nos vemos las caras!!