viernes, 27 de noviembre de 2009

Com arribar (cotxe)/Cómo llegar (coche)/How to get there (by car)

(Català)

Us deixem aquí amb la informació textual per arrivar a la ocupacio forestal:

Pera arribar-hi des de l'eix transversal Vic-Girona (C-25), si vens de Vic:

Surts a Coll de Ravell (és una "àrea" de servei) direcció Sant Hilari/Pla de les Arenes/Fontdor (carretera GIV-5411). Continues per aquesta carretera fins trobar un encreuament a mà esquerre que posa St. Sadurní d'Osormort/Vivers Tortadès (GI-5411). Vas continuant fins que trobis una pista forestal a mà dreta que posa Cabanes de Fusta/Cabanes als arbres (és una pista forestal bastant ampla. A l'entrada de la pìsta hi ha una gran pila de troncs). Vas seguint aquesta pista. Després de trobar una masia amb una cadena a mà dreta i un senyal de tràfic, continues per la pista forestal gran i a pocs metres trobes un trencant a mà dreta i l'agafes i tires amunt. La major part de recorregut està indicat amb els punts grocs (a la zona asfaltada al terra i a la zona forestal als arbres)

Per arribar-hi des de l'eix transversal Vic-Girona (C-25), si vens de Girona:

Surts a la sortida de Sant Hilari. Abans d'arribar al poble hi ha un trencant a mà esquerre que posa Font Vella, SA. Agafes aquesta carretera. Al final d'aquesta carretera trobes una rotonda i has d'agafar direcció Pla de les Arenes/St. Sadurní d'Osormort. Continues per aquesta carretera fins trobar un encreuament a mà dreta que posa St. Sadurní d'Osormort/Vivers Tortadès (GI-5411). Vas continuant fins que trobis una pista forestal a mà dreta que posa Cabanes de Fusta (és una pista forestal bastant ampla. A l'entrada de la pista hi ha una gran pila de troncs). Vas seguint aquesta carretera. Per arribar està indicat amb punts (als arbres) de color groc. Després de trobar una masia amb una cadena a mà dreta, continues per la pista forestal gran i a pocs metres trobes un trencant a mà dreta i l'agafes i tires amunt. La major part de recorregut està indicat amb els punts grocs (a la zona asfaltada al terra i a la zona forestal als arbres).


Para llegar desde l'Eix Transversal Vic-Girona (C-25), si vienes de Vic:

Se coge la salida de Coll de Revell (se llega a un área de servicio) y se coge la carretera que indica "Pla de les Arenes" (GIV-5411). Se sigue en esta carretera hasta encontrar un cruce a mano izquierda que indica St.Sadurní d'Osormort (GI-5411). Se sigue por ella hasta que a mano derecha encontramos una pista forestal que indica "Cabanes de Fusta/Cabanes als arbres" (una pista forestal bastante ancha. A la entrada de esta pista hay una enorme pila de troncos). Se sigue esta pista unos minutos. Al rato, a mano derecha veremos una masia con una cadena en la entrada y una señal de trádico, y unos metros más adelante un desvío a otra pista a mano derecha que hace subida. Se coge esa pista y se va siguiendo hacia arriba. Buena parte del trayecto tiene unos puntos amarillos que indican la dirección (por ejemplo, el desvío hacia la nueva pista forestal está indicado con un punto amarillo en la roca, y desde alí hay que seguir los puntos de los árboles.

Para llegar desde l'Eix Transversal Vic-Girona (C-25), si vienes desde Girona:

Desde l'Eix se coge la salida Sant Hilari Sacalm. Antes de llegar al pueblo hay un desvío a mano izquierda que indica Font Vella S.A. Se coge esa carretera. Al final de ésta llegamos a una rotonda y se coge la dirección Pla de les Arenes/Sant Sadurní d'Osormort. Se sigue por esta carretera hasta llegar a un cruce a mano derecha que indica Sant Sadurní d'Osormort/Vivers Tortades (GI-5411). Se sigue por ella hasta que a mano derecha encontramos una pista forestal que indica "Cabanes de Fusta/Cabanes als arbres" (una pista forestal bastante ancha. A la entrada de esta pista hay una enorme pila de troncos). Se sigue esta pista unos minutos. Al rato, a mano derecha veremos una masia con una cadena en la entrada y una señal de trádico, y unos metros más adelante un desvío a otra pista a mano derecha que hace subida. Se coge esa pista y se va siguiendo hacia arriba. Buena parte del trayecto tiene unos puntos amarillos que indican la dirección (por ejemplo, el desvío hacia la nueva pista forestal está indicado con un punto amarillo en la roca, y desde alí hay que seguir los puntos de los árboles.

(English)


First off, you should arrive to Vic or Girona. From both these cities you should be able to drive/hike/bike to the road C-25 (or eix Transversal). Independently where you come from, you should take the exit called Coll del Revell, which basically is a gas station with a restaurant. Just in front of it, there's a small road (GIV-5411) which heads to Pla de les Arenes. Follow this road for some 5 or 6 km. until you find another road (GI-5411) heading to Sant Sadurní d'Osormort. 2 or three km. in this road, on the right hand you should see a big pile of chopped wood with directions to "Cabanyes als boscos", which is a sand forest road.You should follow this one for a while... It's always up and up, but in some point a downhill starts... when this ends, you should see a house on the right. Pass this house and about 100 metres ahead there's a new road at your right. It has a small yellow point painted in the rocks. From then on, you should follow this yellow points which will get you to the occupation.

Mapa des de Sant Hilari Sacalm/Mapa desde Sant Hilari Sacalm

Autobusos per arribar a Sant Hilari/Autobuses para llegar a Sant Hilari

Horaris dels busos entre St. Hilari - St. Celoni (estació de tren!) - Barcelona:

http://www.hispanohilarienca.com/images/stories/hispano/pdf_gi_stceloni_bcn.pdf


Horaris St. Hilari - Girona:
http://www.hispanohilarienca.com/images/stories/hispano/pdf_gi_sthilari.pdf

Tren Barcelona - Girona. La gent que vingui pot baixar a St. Celoni i després agafar el bus fins a St. Hilari.

Tren Barcelona - Girona. Se puede coger este tren y bajar en Sant Celoni, y desde allá coger el bus hasta Sant Hilari.

http://horarios.renfe.es/hir/hjhir130.jsp?O=BARCE&D=79300&ID=s&U=VR

A l'Audiència Nacional per pujar-se a un arbre/A la Audiencia Nacional por subirse a un árbol

(català)

El bosc és de totes. Cuida'l... i acabaras a l'Audiència Nacional

El 1/12 anirà declarar a l'Audiència Nacional un jove acusat de "terrorisme" per haver-se pujat a un roure que volien talar en la zona d'obres del TAV en Galdakao.


Des d'agost de 2008 l'Ertzaintza té ordres de remetre a Madrid com delicte de terrorisme qualsevol protesta que es faci contra el TAV. Ja hi ha dotzenes de persones esperant que l'Audiència Nacional es posicioni referent a això i decideixi si les jutjarà o no per participar en accions pacífiques. No obstant això, no aconseguiran aturar-nos. Seguirem desobeint fins a paralitzar les obres del TAV. Per a qui no estigui al corrent, el TAV (Tren d'Alta Velocitat), és una d'entre moltes infraestructures gegantesques, implantada al llarg del País Basc.

El TAV no és només un tren, sinó la cara visible d'un model econòmic basat en la dependència i en la precarietat, el braç executor de model polític que fa i desfà al seu antull sense contar mínimament amb l'opinió de les persones que patiran la seva implantació.

El TAV no és només una infraestructura més, sinó el tentcle d'un monstre cultural que anhela la velocitat costi el que costi, un esquelet malalt i capritxós que competeix encegat pel seu ego destruint tot allò que es creui en el seu camí sense demora.

El TAV i el seu bombardeig de publicitari fins la sopa respon a més a una descarat mètode de intrusió mental, no ja de manipulació, això té un nom i és assetjament, es cola en tots els aspectes de la vida amb un únic objectiu: erigir-se.

El TAV respon a un mecanisme subtil de deformació de les inquietuds, d'una aguda desarticulació de l'anàlisi crítica de la gent a favor de consentiment persuadit i obcecat.

La reflexió, la valoració, la presa de decisions conscient es troba totalment eludida i suplanta per un sí vull frenètic incapaç de reparar sobre les conseqüències i repercussions.

Amb el TAV i amb tota la faula des-informativa que s'està aixecant al voltant, s'alimenta el model informatiu actual, hipòcrita i vergonyós.

La premsa i els mitjans oficials callen amb covardia i cinisme la realitat.

Oculten amb cura la informació real, les dades, estadístiques, els saldos, el que suposarà, el malbaratament energètic i un ampli etcètera que suposaria realment estar informat. No només això sinó que a més gaudeixen de la benevolència total per a establir judicis de valor, estigmatitzant a tot el moviment d'oposició al TAV, retallant i adulterant els fets, falsificant els actes i fins i tot mentint a la vista de tots.

Es reflecteix amb la construcció del TAV tot un engranatge enorme i aterridor, així com tots els mecanismes que es posen al servei d'ell, al mateix temps que d'ell se serveixen.

El TAV és per tant un arma de doble fil, no només s'aconsegueix implantar un projecte portant a terme els diversos mecanismes de submissió generalitzada, sinó que es potencia la submissió davant els successos perpetuant el model econòmic, polític, social i cultural que ho ha establert.

El TAV és l'apogeu de l'individualisme, la destrucció del territori, la ruptura de llaços externs i relacions i fins i tot escisió amb nosaltres mateixes i la nostra consciència crítica, és un campi qui pugui!

Per tot això, des d'aquí volem SOLIDARITZAR-NOS amb les activistes encausades per accions de protesta contra el TAV

Volem mostrar la nostra complicitat amb la seva lluita i donar suport difusivo de la situació.

Per actuar de manera directa, emprant la desobediència conscient.

Per dir No, per esforçar-se dia a dia a sortir als carrers i contagiar amb la seva rebel·lia a tota la societat.

Per obrir la bretxa i estendre-la, estarem amb totes vosaltres presents físicament o no, però sempre us tenim prop, a les nostres ments, a les nostres lletres i a les nostres mans.

La vostra lluita es fa ressò.


(castellano)


El bosque es de todos. Cuídalo... y acabarás en la Audiencia Nacional

El 1/12 va a declarar en la Audiencia Nacional un joven acusado de "terrorismo" por haberse subido a un roble que querían talar en la zona de obras del TAV en Galdakao.

Desde agosto de 2008 la Ertzaintza tiene órdenes de remitir a Madrid como delito de terrorismo cualquier protesta que se haga contra el TAV. Ya hay docenas de personas esperando que la Audiencia Nacional se posicione al respecto y decida si va a juzgarlas o no por participar en acciones pacíficas. Sin embargo, no van a conseguir pararnos. Seguiremos desobedeciendo hasta paralizar las obras del TAV. Para quien no esté al corriente, el TAV (Tren de Alta Velocidad), es una de entre muchas infraestructuras gigantescas, implantada a lo largo del País Vasco.

El TAV no es sólo un tren, sino la cara visible de un modelo económico basado en la dependencia y en la precariedad, el brazo ejecutor de modelo político que hace y deshace a su antojo sin contar mínimamente con la opinión de las personas que van a sufrir su implantación.

El TAV no es sólo una infraestructura más, sino el tentáculo de un monstruo cultural que ansía la velocidad a toda costa, un esqueleto enfermo y caprichoso que compite cegado por su ego destruyendo todo aquello que se cruce en su camino sin demora.

El TAV y su bombardeo de publicitario hasta en la sopa responde además a una descarado método de intrusión mental, no ya de manipulación, esto tiene un nombre y es acoso, se cuela en todos los aspectos de la vida con un único objetivo: erigirse.

El TAV responde a un mecanismo sutil de deformación de las inquietudes, de una aguda desarticulación del análisis crítico de las gentes a favor de consentimiento persuadido y obcecado.

La reflexión, la valoración, la toma de decisiones consciente se haya totalmente eludida y suplanta por un sí quiero frenético incapaz de reparar sobre las consecuencias y repercusiones

Con el TAV y con toda la patraña des-informativa que se esta levantado alrededor, se alimenta el modelo informativo actual, hipócrita y vergonzoso.

La prensa y los medios oficiales callan con cobardía y cinismo la realidad.

Ocultan con esmero la información real, los datos, estadísticas, los saldos, lo que va a suponer, el derroche energético y un amplio etcétera que supondría realmente esta informado. No sólo eso sino que además gozan de la benevolencia total para establecer juicios de valor, estigmatizando a todo el movimiento de oposición al TAV, recortando y adulterando los hechos, falsificando los actos e incluso mintiendo a cara descubierta.

Se refleja con la construcción del TAV todo un engranaje enorme y aterrador, así como todos los mecanismos que se ponen al servicio de él, al mismo tiempo que de él se sirven.

El TAV es por tanto un arma de doble filo, no sólo se consigue implantar un proyecto llevando a cabo los diversos mecanismos de sumisión generalizada, sino que se potencia la sumisión ante los sucesos perpetuando el modelo económico, político, social y cultural que lo ha establecido.

El TAV es el apogeo del individualismo, la destrucción del territorio, la ruptura de lazos externos y relaciones e incluso escisión con nosotras mismas y nuestra conciencia crítica, es un ¡sálvese quien pueda!

Por todo esto, desde aquí queremos SOLIDARIZARNOS con lxs activistas encausadxs por acciones de protesta contra el TAV

Queremos mostrar nuestra complicidad con su lucha y dar apoyo difusivo de la situación.

Por actuar de manera directa, empleando la desobediencia consciente.

Por decir No, por esforzarse día a día para salir a las calles y contagiar con su rebeldía a toda la sociedad.

Por abrir la brecha y extenderla, estaremos con todxs vosotras presentes físicamente o no, pero siempre os tenemos cerca, en nuestras mentes, en nuestras letras y en nuestras manos.

Vuestra lucha se hace eco.

Com funcionem?/¿Cómo funcionamos?

(català)

Darrere d'aquesta acció no hi ha cap organització o partit. No rebem cap subvenció ni tenim socies que ens financin. Tot el que hem aconseguit ha estat gràcies al que cada una aporta i comparteix, intentant que els diners no siguin un àrbitre necessari. Així ens relacionem d'una manera que valora les experiències que no es poden comprar i vendre. No volem tornar a reproduir a petita escala la dinàmica capitalista que ens converteix en vendedores i clientes i que posa preu a tot. Volem que la gent es faci seva aquesta experiència i que aporti allò que li agradaria trobar. Porteu eines, menjar, materials o beguda; construïu, cuineu o netegeu; forgeu aquesta resistència amb nosaltres, no sigueu espectadores, sigueu benvingudes a l'ocupació forestal i a la seva família d'ewoks!


(castellano)

Detrás de esta acción no hay ninguna organización o partido. No recibimos ninguna subvención ni tenemos socixs que nos financien. Todo lo que hemos conseguido ha sido gracias a lo que cada una aporta y comparte, intentando que el dinero no sea un arbitro necesario. Así nos relacionamos de una manera que valora las experiencias que no se pueden comprar y vender. No queremos volver a reproducir a pequeña escala la dinámica capitalista que nos convierte en vendedoras y clientes y que pone precio a todo. Queremos que la gente se haga suya esta experiencia y que aporte aquello que le gustaría encontrar. Traed herramientas, comida, materiales o bebida; construid, cocinad o limpiad; forjad esta resistencia con nosotras, no seáis espectadoras, ¡sed benvenidas a la ocupación forestal y a su familia de ewoks!